Výběr makléře je jako výběr partnera - nepodceňte ho!

Výběr makléře je jako výběr partnera - nepodceňte ho!

Vybrat si správného realitního makléře je velmi důvěrná záležitost, skoro jako výběr partnera. I makléři totiž musíte věřit, rozumět si s ním a vědět, že chce pro vás jen to nejlepší. Podle čeho si svého parťáka přes nemovitosti vybrat, abyste nešlápli vedle a vše proběhlo s maximální spokojeností? Na tohle téma jsem pro vás sepsala článek. 

Zabere vám sotva 5 minut - tak hurá do čtení!

Ověřeno zákazníky

Ať si říká, kdo chce, co chce, osobní doporučení je prostě nejvíc. Na internetu najdete nejeden nákupní portál, který byl přesně na tomhle přesvědčení postaven. A ono na tom něco přece jen bude. 

Ze života: Na mě osobně to vždycky působilo. Když přišla kamarádka se slovy: “Jani, to je super! To musíš zkusit.”, dlouho netrvalo a už jsem danou věc měla doma. 

Stejně tak je to i se službami. Chcete najít skvělého realitního makléře? Projděte si jeho reference napříč internetem - na webu, sociálních sítích, na Googlu nebo Seznamu


Zjistěte si o makléři všechny dostupné informace napříč internetem

 

Tím to ale nekončí. Podívejte se také, jak moc je aktivní na sociálních sítích nebo na blogu. Správný makléř pracuje nejen s nemovitostmi, ale hlavně s lidmi. Předává své know how, radí, odkrývá svou práci, diskutuje se svými sledujícími a nabízí nové a aktuální informace. 

Kromě toho je také dobré vědět, pod kterou realitní kanceláří makléř vystupuje. Opravdu kvalitní kanceláře totiž poskytují makléři podporu, dodávají mu aktuální informace o změnách v legislativě a jsou mu oporou ve všem, co makléř potřebuje. 

Já například spolupracuji s realitní kanceláří Justo, zastoupenou specialisty na reality a právo

První kontakt, první dojem

Většina spoluprací s realitními makléři začíná buď krátkým telefonickým hovorem, nebo rovnou osobní schůzku. Tento čas strávený prvotním poznáním by si makléř neměl účtovat. Pokud je to jinak - buďte na pozoru. 

1_-_kopie

Při této příležitosti jde hlavně o to, abyste si makléře “oťukali”, zjistili, jestli vám osobnostně sedí a jestli s ním vůbec chcete spolupracovat.

Taky se nezapomeňte ptát - makléř by měl být ochotný zodpovědět všechny vaše dotazy. Přece jen, čím víc věcí si ujasníte předem, tím lépe bude celá spolupráce probíhat. 

Jaké otázky můžete například položit?

  • Jak budete postupovat, abyste prodal/a mou nemovitost?
  • Budete mou nemovitost propagovat, případně jak a kde?
  • Jak spolupráce s vámi a celý prodej probíhá? 
  • Jak dlouhou praxi máte?
  • Kolik nemovitostí jste už prodal/a?
  • Můžete mi doložit nějaké vaše reference?
  • Co všechno pro můj prodej dokážete zajistit?

 

Tenhle bod považuji za extrémně důležitý. Já osobně se snažím na mnoho otázek postupně odpovídat na mém blogu. I tak mi to ale nepřišlo dostatečné, proto jsem pro vás spustila novou službu zdarma - Realitní poradnu.

Během 30 minut vám zodpovím vše, co potřebujete vědět, ať už chcete zjistit obecné informace, nebo ty, které vám přiblíží naši spolupráci. 

Zjistit víc o Realitní poradně

Kolik za to všechno zaplatíte? 

Ruku v ruce se vším zmíněným by měla jít i výše provize. Pokud je provize příliš nízká, mělo by vás to varovat. Makléř, který nabízí své služby příliš levně bude nejspíš bez zkušeností, potřebných vědomostí a kontaktů. Ano, sice ušetříte, ale očekávejte pak i přímo úměrný konečný výstup. 

Kvalitnímu realitnímu makléři za provizi zaplatíte v průměru 3-6 % z prodeje. Za to vám nabídne výčet služeb, díky kterým prodej proběhne rychle, bezpečně a bez problémů.

Když sháníte topenáře, tatéra nebo maséra, taky nehledáte toho nejlevnějšího na trhu, ale toho, který odvede ten nejlepší výsledek.

Zn.: Exkluzivně

Chtějte po makléři exkluzivitu. Správný makléř by vám ji měl nabídnout sám od sebe, ale když tak neudělá, dožadujte se jí. Je totiž mnohem výhodnější (pro obě strany), když vaši nemovitost prodává jeden jediný makléř. Proč?

Pokud totiž inzeruje a prodává x různých makléřů, nevypadá to v očích kupujícího důvěryhodně. To pak lehce zapříčiní třeba to, že se nemovitost nedaří prodat, což vede i k poklesu prodejní ceny.

V případě, že s makléřem uzavřete exkluzivní smlouvu, budete na 100 % vědět, že pro váš prodej udělá absolutní maximum.

Závěrem

Vybírejte si realitního makléře pečlivě. Zjistěte si, jaké má reference a zkušenosti, jak je aktivní na sociálních sítích, jak se prezentuje, jak prezentuje nemovitosti, které prodává a hlavně - ptejte se ho. Budete tak dopředu vědět, co od něj můžete očekávat a odstraníte případné nejasnosti. 

A to se vyplatí!

Líbil se vám dnešní článek? Podělte se o něj s přáteli na Facebooku

 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení