1. díl: Peníze skoro bez práce? Investujte do nemovitostí!

1. díl: Peníze skoro bez práce? Investujte do nemovitostí!

Jak jsem slíbila na svém Facebooku, tak taky činím a na světě je úvodní díl mojí historicky první série článků na blogu, tentokrát zaměřená na investice do nemovitostí. V dnešní době už je spousta možností, jak vydělat peníze. Jednou z nich je právě i zmíněná investice. Proč je výhodná a kdy je vhodné s ní začít? Usaďte se a čtěte!

Možných investic na trhu je celá řada, můžete investovat do starožitností, do zlata, do kryptoměn, akcií nebo do sebe samotných. Vždy záleží jen na tom, jakých chcete docílit výsledků a jakou zvolíte investiční strategii. Pokud se chcete držet více při zemi a nechcete s vašimi penězi příliš riskovat, nabízí se pro vás možnost investování do nemovitostí

Taková investice ale nabízí několik dalších cest, po kterých se dá jít. Jaké to jsou?

Křížem krážem po investiční cestě

Když se řekne investice do nemovitosti, určitě se vám vybaví jediné – koupě bytu k pronájmu. A ano, je to jedna z variant. Stejně tak si můžete koupit i rodinný dům a následně ho pronajímat více lidem. Další možností, jak investovat do nemovitostí, je pořízení pozemku za výhodnou cenu a následný prodej. Ceny parcel stále rostou a proto i tohle může být jedna z možností, jak si slušně vydělat. Nabízí se taky investování do realitních fondů nebo do nemovitostí v ČR a na Slovensku přes investiční realitní portály

Jak vidíte pojem „investice do nemovitostí“ toho skrývá možná víc, než byste zpočátku čekali. Jaké s sebou nesou jednotlivé možnosti výhody a nevýhody? A která z nich je vhodná právě pro vás? To už si řekneme v dalším dílu. 

banner_i1

Teď se podívejme hlavně na důvody, proč vůbec investovat do nemovitostí?

Proč investovat do nemovitostí?

  1. Příjem

Od každé investice očekáváme nějaký příjem, výdělek, jednoduše nějaké zhodnocení našich peněz. Toho se mimo jiné dočkáte i u realit. Ať už si vyberete jakoukoliv z výše uvedených variant, můžete očekávat určitý zisk. Pokud k tomu investujete do bytu či domu, který následně pronajímáte, můžete z toho vybudovat dokonce i slušný, stabilní příjem

  1. Malé riziko

Nemovitosti se na trhu řadí mezi ty konzervativnější druhy investic. Samozřejmě s sebou nesou různá rizika, jsou ale mnohem nižší než třeba investice do akcií nebo kryptoměn, kde můžete neuváženým rozhodnutím o své peníze jednoduše přijít. 

  1. Potřeba

Bydlení se řadí mezi základní lidské potřeby. Každý člověk prostě potřebuje někde složit hlavu. A tak stále s přibývajícími lidmi poroste i poptávka po nemovitostech. 

  1. Kdykoliv

Stejně jak můžete kdykoliv začít s investováním do nemovitostí, můžete i snadno skončit. Může nastat totiž jakýkoliv problém nebo životní situace a vy svoji nemovitost budete potřebovat prodat. Rozhodnout se tak můžete kdykoliv, a to aniž byste museli riskovat ztrátu peněz, což třeba u investice do výše zmíněných akcií říct nejde. 

banner_investice_1

V dnešním díle jsme si tedy řekli několik důvodů, proč investovat do nemovitostí. Je to totiž snadná cesta „skoro“ bez rizik, která přináší slušné, v některých případech dokonce pravidelné, příjmy. A na co se můžete těšit v díle příštím? 

Rozebereme si jednotlivé varianty investic do nemovitostí, zhodnotíme jejich pro a proti a přijdeme na kloub tomu, která z cest je pro vás ta výhodnější. Sledujte můj Facebook a nenechte si to ujít! 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení