Kontejnerové bydlení – nový trend?

Kontejnerové bydlení – nový trend?

Alternativní způsoby bydlení lákají stále víc mladých lidí ve světe i u nás. Jedním z nových trendů jsou kontejnerové domy z použitých lodních kontejnerů. Jedním z velkých benefitů je fakt, že takovou stavbu můžete mít připravenou k bydlení už za pár měsíců.

Recyklované bydlení

Lákavé na tomto způsobu bydlení je také to, že se jedná vlastně o recyklaci, a bydlení je tak šetrné k životnímu prostředí. Díky kvalitní izolaci můžete mít nízkoenergetický kontejnerový dům a s použitím solárních panelů šetříte nejen životní prostředí ale i svou peněženku.

Dostupné (téměř) pro všechny 

Průměrně se cena za jednou použitý kontejner pohybuje od 45 do 70 tisíc Kč. Nemalou část financí samozřejmě spolkne zateplení budoucího domu, a elektroinstalace. Výjimkou nejsou ani dřevěné obklady kontejnerů či jiná vylepšení, které cenu ovlivňují. Navíc se zajímavým interiérem a trendy doplňky, získáte pohodlné a nadčasové bydlení, které vás jen tak neomrzí. Oproti zděnému domu nebo dřevostavbě můžete ušetřit až desítky % z ceny.

Téměř bez limitů

V kontejnerových domech se dá bydlet nastálo nebo je mít jako chatu na víkend. Navíc nejste limitovaní ani tvarem a počtem pater takovéto stavby. Lodní kontejnery mají velkou nosnost, je běžné že při přepravě na sobě bývá až 8 naložených kontejnerů. Z jednotlivých kontejnerových modulů postavíte dům libovolné velikosti, co blok, to přibližně třicet metrů čtverečních zastavěné plochy.


Financování a povolení

Když nemáte dostatek vlastních zdrojů, nemusíte zoufat. Dnes už není problém získat na alternativní bydlení hypoteční úvěr. Ale i přes to že kontejnerové bydlení je teoreticky možné přesunout na jiné místo, je potřeba mít pro takovou stavbu stavební povolení.

 

Dnes v Česku existuje několik vzorových staveb, některé můžete dokonce využít jako ubytování. Například firma blokki nabízí prohlídku chaty v srdci vysočiny i s prohlídkou výrobny kontejnerových domů. 

Jak by se vám líbilo takové bydlení? Ozvěte se mi, a společně najdeme ideální pozemek pro vaše vysněné bydlení!

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení